So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
Četa Črnega bora Divača
V letih 1960 do 1980 je v Divači deloval odred tabornikov Janka Premrla Vojka, ki je bil tudi prvi med odredi, ki so delovali na območju bivše občine Sežana. Le ta je vzpodbudil ustanavljanje odredov v večjih krajih v občini. Tako so v temu času delovali odredi v Sežani, Hrpeljah in Komnu. Taborniška dejavnost je za nekaj časa zamrla, dokler niso Sežanci ponovno obudili gibanje, ki združuje mlade in tudi starejše, ki imajo radi naravo in taborniško življenje.

Kot bivša tabornica (bila sem članica odreda Srečka Kosovela iz Sežane) sem se razveselila vzpodbude Sežancev, da obudimo in ponovno ustanovimo tabornike tudi v Divači. Ustanovitvi tabornikov je naklonjen tudi župan občine Divača Drago Božac. Zaenkrat je naša divaška četa še del Roda Kraških J'rt iz Sežane, upamo pa, da bomo nekega dne spet »veliki« in samostojni.

Od konca septembra 2011 v Divači deluje taborniška Četa črnega bora. Vse se je začelo pred poletnimi počitnicami, ko so taborniki iz Sežane predstavili svoje delovanje na osnovni šoli v Divači in otrokom ponudili možnost za vpis ter se predstavili na prazniku Občine Divača. Na začetku poletnih počitnic, 10. julija 2011 sta se Špela in Maša pridružili sežanskim tabornikom na njihovem vsakoletnem taboru v Geršičih pri Lahinji, kjer sta preživeli zanimivih 10 dni ob spoznavanju novih ljudi in njima povsem novega taborništva. Mesec po taboru sta se udeležili še vodniškega tečaja na Jagodju pri Izoli, kjer sta dobili veliko znanja in novih izkušenj, ki jima bodo prišle prav pri učenju in motiviranju članov voda.

Trenutno je v četi skupaj s starešino Vesno Marion in načelnico Kajo Rebec 25 tabornikov. Divaška četa ima dva voda, en vod medvedkov in čebelic (mlajših) z vodnicama Evo Rebec in Mašo Pušnik, ki ima enajst članov in en vod gozdovnikov in gozdovnic z vodnicama Špelo Sila in Julijo Tominc z osmimi člani. Oba voda sta pri učenju zelo uspešna, vod medvedkov in čebelic pa se je udeležil tudi krajšega orientacijskega tekmovanja v Sežani, kjer se je odrezal zelo dobro.

Za povečavo kliknite na sliko!
Četa Črnega bora Divača.
Za povečavo kliknite na sliko!
Četa Črnega bora Divača.
Za povečavo kliknite na sliko!
Četa Črnega bora Divača.

Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec december