So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
Taborni prostor
Za povečavo kliknite na sliko!
Pot do tabornega prostora
V najemu imamo "superdupermegafajn" taborni prostor v Beli krajini, natančneje v bližini Geršičev. Meri zavidljivih ful kvadratnih metrov in je na voljo, kadar nas ni tam (logično)?

Pa dajmo vseeno malce bolj resno:
Prostor meri blizu 7000 kvadratnih metrov, kar nudi dovolj prostora za šotorišče, večje štabne šotore, veliko zborno mesto in ogromne površine za nogometno ali odbojkarsko igrišče, strelišče za lok ali brezglavo tekanje. Obdaja ga gozd, v katerem bodo vaši člani našli številne zanimive prostorčke za vodove kotičke in dovolj materiala, da uresničijo vse svoje pionirske ideje.

Za oskrbo s pitno vodo je poskrbljeno, saj je na prostor speljana vodovodna napeljava iz vasi, kemična stranišča pa navadno postavimo ob poti v gozdu.

Metlika je od tabornega prostora oddaljena le 7 km, kar vam omogoča, da jo obiščete tudi peš, če si zaželite daljšega pohoda v zanimivo srednjeveško mestece s slikovitim gradom. V Metliki boste našli tudi vse večje trgovine, lekarno in zelo prijazno osebje v zdravstvenem domu.

Najbližja železniška postaja se nahaja le 2 km stran v vasi Dolnje Dobravice.

Reka Lahinja je čista in primerna za kopanje, kar dokazujejo vsakoletna preverjanja kakovosti vode, ki jih naš rod naroči na novomeškem Zavodu za zdravstveno varstvo. Kdor ni navdušen nad njenimi osvežujočimi temperaturami, se lahko odpravi v 3,5 km oddaljen Primostek ali 2 km oddaljen Podzemelj, kjer se nahajata lepo urejeni javni kopališči na veliko bolj topli Kolpi.

Pustolovci se lahko odpravijo navzgor po strugi Lahinje in se do sotočja s Krupo srečujejo s pisanimi kačjimi pastirji. Malo bolj leni se lahko zapeljete do Primostka, kjer vas bo pozdravila topla Kolpa. Čolne si lahko s predhodnim dogovorom zagotovite ob najemu tabornega prostora.

Prostor lahko v letu 2012 najamete v času od 23. julija do zadnjega avgusta.

Če vas je to že prepričalo, se nam lahko za več informacij oglasite na rodov e-mail , če ne, pa si oglejte še spodnje fotografije in bloge naših preteklih taborjenj na tem prostoru.

Za povečavo kliknite na sliko!
Taborni prostor.
Za povečavo kliknite na sliko!
Taborni prostor.
Za povečavo kliknite na sliko!
Taborni prostor.

Za povečavo kliknite na sliko!
Taborni prostor.
Za povečavo kliknite na sliko!
Taborni prostor.
Za povečavo kliknite na sliko!
Taborni prostor.

Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec december