So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
SEP
27
27.9.2013 |   Urša Terčon
KOMENSKI MINI TABOR 2013
Opazovanje zvezd, postavljanje šotorov, kurjenje ognjev ter petje pesmic ob njem, pečenje hrenovk, spoznavanje novih ljudi in še mnogo drugih dogodivščin smo v zadnjem avgustovskem vikendu doživeli taborniki čete Ognjenega ruja Komen.
 
V petek, 30.8.2013, so se nadobudni mladi taborniki peš odpravili iz Gorjanskega proti taborniški parceli med Komnom in Škrbino. Ob prihodu v tabor smo jih pričakali vodniki in tako se je taborjenje začelo. Kljub skromnem številu udeležencev (15taborečih) smo se imeli nadvse zabavno, saj je bilo vse skupaj veliko bolj sproščeno, poleg tega pa se nam je pridružil še tabornik Svit iz Savinjske doline, tako da na taboru niso bili le znani obrazi. Dan se je vedno začel z jutranjo telovadbo, sledil pa je obvezen jutranji zbor in dviganje zastave. Nadaljevali smo z zajtrkom in raznimi aktivnostmi, kot so izdelovanje igrala, pripravljanje drv in izdelovanje »drvarnice«, pospravljanje šotorov, igranje raznih iger,kuhanje kosila, itd. Po kosilu so sledile delavnice, zvečer pa ponovni zbor in spust zastave ter večerni program –petje ob ognju ali orientacija po Komnu. Ob 23h je morala biti v taboru tišina in takrat so nastopile nočne straže. V soboto, 31.8.2013, smo izvedli tudi propagandni tabor in tako medse povabili otroke, ki se nam želijo pridružiti ali pa si le ogledati kako zgleda bivanje v taboru oz.tabor sam.

Taborjenje se je zaključilo v nedeljo, 1.9.2013, ob 12h. Taboreči so odšli domov, a tabor se še ni spraznil, saj so za nami prišli še naši starši oz. najstarejši taborniki-grče. Zjutraj so se namreč odpravili na pohod na bližnji hrib-Sv.Martin, nato pa so prišli v tabor, kjer so pohod zaključili s piknikom.

Taborniško parcelo smo tako taboreči kot tudi pohodniki zapustili vsi navdušeni nad novimi poznanstvi in izkušnjami. Ob nasmejanih obrazih pa smo se organizatorji odločili, da je »taborniški vikend« definitivno vredno ponoviti.
 
Foto: Pavel Vrabec
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec december