So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
OKT
13
13.10.2014 |   Miha Grgič Jelen
ROT 2014
Zadnji vikend septembra smo nekateri sežanski taborniki tradicionalno preživeli na Republiškem orientacijskem tekmovaju - ROTu, ki je bilo letos organizirano v občini Cerkno. (beri: "Cirkno") 
 
 
Tja smo se odpravili z veliko motivacije, saj je letošnja lokacija ponujala zelo panoramsko traso, dodatno pa je use skupaj "podkurila" ugodna vremenska napoved. Za razliko od prejšnjih štirih let, je napovedovala sončno vreme namesto dežja.

Kljub mentalni odsotnosti vodje, smo na predvečer tekmovanja udeležence zabavali Kazenski Vod (fizični del Marka Baltiča je bil z nami v obliki lutke). Ura je hitro odbila polnoč in po hitrem postopku smo odšli spat za nekaj dragocenih ur.
 
Vstali smo zgodaj, saj smo se že ob 6.30 naložili v kombi, ki nas je odpeljal na štart, v vasico Kladje, ki se nahaja nad Cerknom. Tako so nam organizatorji privarčevali kar nekaj višinskih metrov. Jutranjo zaspanost in nejevoljo so hitro razgnali razgledi na sosednje hribe, ki so bili še vedno obsijani z mehko svetlobo, prisotno le ob sončnih vzhodih.

Do poznega popoldneva smo vztrajali na progi, ki je bila nekoliko krajša in tehnično lažja kot prejšnja leta, zato pa je ponujala veliko več razgledov. Po kar nekaj skicah, preizkusu prve pomoči in lokostrelstva smo prispeli na bivak, na smučišču Črni Vrh. Po odličnem golažu, nekaj klepeta in čudovitem sončnem zahodu, smo se dokaj zgodaj odpravili spat, saj nas je naslednjo jutro spet čakal zgodnji štart.

Drugi dan smo se z vmesnimi dogodivščinami in izivi, spustili v dolino, kjer nas je kot zadnji preizkus, čakalo postavljanje signalnega stolpa. Ocenjeval nas je Tine Rener, ki se je tekmovanja udeležil kot sodnik. Kljub zavedanju, da nas ocenil zelo strokovno in pošteno, bi ga zaradi odbitih točk kmalu pustili kar v Cerknem in šli domov brez njega. :)

Druženje smo zaključili na pizzi v Vipavi, kjer smo modrovali, da bi se tekmovanja lahko udeležilo več PP in RR ekip, saj je bil letošnji ROT, zaradi tehnično manj zahtevne orientacije, krajše proge, odlične organizacije in lepega vremena, prava "uživancija" ter hkrati odlična priložnost za nabiranje izkušenj na zahtevnejših taborniških tekmovanjih tekmovanjih.
 
Miha Grgič Jelen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec januar