So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
OKT
23
23.10.2014 |   Petra G.
BOLLYWOODIJADA ALI KAJ PRIČAKOVATI V SEZONI 14-15
Čeprav se na prvi pogled mogoče zdi nemogoče, imajo oktober, J'rte, turbani in Gorjansko skupni imenovalec. RKJ posvet, seveda!
Kot vsako leto je bil rodov posvet namenjen pripravi programa za letošnjo taborniško sezono, premlevanje in vrednotenje izvedenih akcij ter snovanje novih pa je letos še dodatno začinila eksotična tema posveta. V ritmih bollywoodskih »štiklcov« in s turbani na glavi je letošnjo rodovo prihodnost oblikovalo okoli 20 J'rt iz Sežane ter obeh čet – Komna in Divače.
 
 
Po petkovi večerni avtoorientaciji čez Kras so v Gorjansko uspešno prispeli prvi udeleženci, ki se jim je v soboto dopoldne, do razdelitve v kaste (MČ, GG, PP+) pod vodstvom večnoge boginje, pridružila še glavnina »posvetovalcev«. Po skupni uvodni predstavitvi oz. ponovitvi znanja o Programu za mlade, smo vodniki  dorekli naše naloge in naloge vodstva rodu ter se  lotili načrtovanja aktivnosti za družini MČ in GG. V tem času so PP-ji odkrivali za njih najpomembnejše vrednote in v skladu z njimi razmišljali in oblikovali cilje, ki jih želijo znotraj taborništva doseči v letošnjem letu. Po obilnem kosilu smo si vsi skupaj privoščili »kafetkanje z vsebino«, kjer smo po različnih omizjih obravnavali teme kot so izobraževanje, tujina in organizacija večjih akcij. Skozi pogovore se je izkazalo, da starejši člani v našem rodu potrebujemo spet kakšen večji izziv ... kakšen in kdaj pa boste že izvedeli ob pravem času.

Z igrami smo se nato spravili v načrtovalsko formo za popoldanski del posveta, na katerem sta MČ in GG družina pripravili plan dela in cilje, ki jih želijo s svojimi člani doseči v naslednjih mesecih, PP-ji  pa so svoje cilje pretvorili v 4 PP akcije oz. projekte. Očitno je taborniško znanje med našimi PP-ji visoko cenjeno, saj se nam obetajo različna popoldanska »mini-izobraževanja« za vse PP+ člane rodu, PP-ji bodo začeli z osvajanjem veščin, komenska četa bo v novembru na KOTI spet preizkušala znanje orientacije in topografije naših članov, v toplejših mesecih pa se nam obetata še vsaj 2 večja PP+ bivaka. Tudi mlajše člane rodu (MČ in GG) čaka pestro leto, saj se poleg utečenih akcij letos vrača GG zimovanje, najmlajši pa bodo lahko spalne vreče preizkusili na MČ jesenovanju!

Uspešen dan smo sklenili z Bollybildingom (strateško igro gradnje mesta), v kateri so se prebivalci treh mest pomerili v različnih spretnostnih in kreativnih panogah, do izraza pa so prišle tudi sposobnosti strateškega razmišljanja. Na koncu so, s popolnoma izenačenim rezultatom, slavile vse 3 udeležene ekipe in si s tem zaslužile čokoladne nagrade vijolične svete krave (Milke).

V nedeljo nas je čakal še sklepni del posveta, na katerem smo si razdelili zadolžitve, naš »rodov informatik« Miha pa nam je predstavil uporabo baze podatkov, ki nam bo kmalu na voljo. Po pospravljanju »taborniškega kotička« čete Ognjenega ruja, ki nam je nudil dom za dni posveta, smo se odpravili na bližnji travnik, kjer smo izvedli vrednotenje v indijskem slogu poslikave rok in družno ugotovili, da bi si želeli še večje udeležbe sicer uspešnega posveta. V slovo in spomin na pester vikend smo izvedli še »fotošuting« v skladu z indijskim festivalom barv ter se odpravili domov čez Kras, ki se tudi že odeva v jesenske barve ruja.
 
 
 
 
 
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec januar