So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
NOV
24
24.11.2014 |   Petra G.
NAROČJE GOZDA
Ste kdaj pomislili, da bi lahko naenkrat objeli cel gozd? Da bi ga lahko držali v eni sami roki? Še več, da bi se z njim popraskali pod nosom? Vse to in še več smo spoznali na sobotnem carskem pogozdovanju! (povzeto po: Bark in Paša)
 

 

Kljub neobetajoči vremenski napovedi, se nas je v soboto, 15. 11. 2014, pri cerkvici na Šilentaboru zbralo okrog 20. Prostovoljci in taborniki iz rodov Kraških j'rt Sežana in Snežniških ruševcev Ilirska Bistrica smo se pod strokovnim vodstvom gozdarjev po poti odpravili na izbrano lokacijo, kjer so nam gozdarji predstavili območje sajenja in nas podučili o pravilnem sajenju – med dvema kolovozoma naj bi najprej zasadili 1000 javorjevih sadik med seboj oddaljenih po 2 metra, nato pa z enako sadnjo 1000 bukovih sadik nadaljevali na pobočju nad kolovozom.

In že smo si zavihali rokave, nadeli rokavice, v roke dobili prvi šop sadik in ... presenečeni ugotovili, da v rokah držimo pravzaprav bodoči gozd! Ko smo zavihteli krampe, nas je čakalo tudi manj razveseljujoče presenečenje – mogoče smo zapustili naš Kras, a kamenja v tleh tudi na pivškem ne primanjkuje! Kljub zahtevnemu terenu nam je, po besedah gozdarjev, šlo delo dobro in hitro od rok, tako da smo v nekaj urah zasadili 1800 sadik, preostalih 200 bukev pa prepustili za sajenje lastnikom tamkajšnjega gozda. Četudi so danes te "naše" sadike komajda opazne, smo z našim delom v gozdu pustili trajen pečat, saj bodo drevesa tam rasla še desetletja. Tako smo si udeleženci, kljub trdemu delu, edini, da smo v bodočem gozdu preživeli lep dan in bi na podobni akciji spet sodelovali. Govori se, da bo naslednje sajenje v sklopu akcije Obnovimo slovenske gozdove potekalo že spomladi ... se nam boš takrat pridružil tudi ti?

 

 

 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec december