So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
DEC
2
2.12.2014 |   Urša Terčon
PRAVLJIČNO OBARVANA NOČNA ORIENTACIJA
V noči iz sobote, 15. 11., na nedeljo, 16. 11. 2014, se je na komenskem Krasu odvila že četrta KOTA (Kraška orientacijska taborniška akcija), ki smo jo organizirali Četa Ognjenega ruja Komen, organizatorka pa je bila načelnica Ivana Žigon. Letos so nadobudni taborniki odkrivali skrite kotičke v okolici Brij pri Komnu, kjer jim je ponagajalo tudi vreme, saj je dež začel padati ravno v času njihovega starta.
 
kota 2014_zbor
 
 

kota 2014_vrsta

 

Na kraj dogodka so tekmovalci oz. GG-ji prišli v poznih popoldanskih urah, do odhoda na progo pa jih je čakalo še nekaj iger in seveda večerja, za katero je poskrbel Pavel Vrabec. Ob 21. uri je prva skupina že odšla na pot. Tokrat si pri orientaciji niso mogli nič pomagati z poznavanjem ozvezdij, saj le-teh v oblačnem vremenu pač ni bilo videti. Na progi, dolgi 8km, so morali poiskati osem kontrolnih točk, kjer so jih čakali PPji z različnimi nalogami povezanimi s pravljicami. Vseh skupin je bilo 9, nobena izmed njih pa ni našla vseh točk, saj so se vsi predčasno predali in se premočeni vrnili v vaški dom, kjer se je tudi spalo. Zmagala je skupina zamejskih skavtinj iz Trsta z imenom Vidre, ki so odlično pometle s konkurenco iz Rodu Kraških j'rt.

 

 

kota 2014_igre

 

kota 2014_nasitki

 

Akcija se je za tekmovalce končala v nedeljo ob 9.30 uri, takrat pa se je za grče pohod šele začel. Pot jih je vodila iz Gorjanskega do Brij, kjer so obiskovali okoliška pokopališča iz 1.svetovne vojne, na katerih jim je Jože Terčon podal zanimive zgodovinske informacije. Pohod so zaključili na kraju naše KOTE 2014, torej v vaškem domu na Brjah, kjer so se še okrepčali in veseli, da so, za razliko od tekmovalcev, imeli sonce in lepo vreme, v popoldanskih urah odšli domov.

Kljub premočenosti vseh tekmovalcev, so GG-ji obljubili, da bodo na našo KOTO prišli tudi drugo leto, saj je to bila samo še ena zanimiva izkušnja, ki je zagotovo ne bodo pozabili. Grče pa seveda vsak pohod zaključijo z upanjem na čimprejšnje snidenje in odkrivanje skritih kotičkov našega prelepega Krasa.

 

 

 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec januar