So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
MAR
13
13.3.2011 |   Samo
VIZIJA
V soboto 12. in nedeljo 13. marca, smo se člani našega rodu zbrali na Kovku nad Ajdovščino v »koči« ajdovskih tabornikov, kjer smo razpravljali o prihodnosti našega rodu, ciljih, ki jih bomo uresničili v naslednjem desetletju in smernicah, ki nas bodo do njih pripeljale.
 
V soboto zjutraj se nas je zbralo 28, popoldne pa se nam je pridružilo še 7 članov, ki so se zjutraj potili na pred maturitetnem preizkusu. Skupaj smo potovali skozi dogodke, ki so nas zaznamovali v preteklih letih ter skušali ugotoviti kaj v našem rodu pogrešamo oz. kaj moramo spremeniti. Preko skupinskega dela, ki ga je izvrstno vodila Lorena Štembergar, smo ugotovili, da nas večina stremi k naslednjim ciljem:
  • Dokončati želimo obnovo hiške in v njej urediti ležišča,
  • povečati želimo obseg sodelovanja z drugimi rodovi znotraj meja Slovenije in zunaj njih,
  • povečati želimo povezanost med klubi PP, RR in Grč,
  • povečati želimo zavedanje o znanjih in veščinah (kompetencah), ki jih pridobimo pri tabornikih, tako v nas samih kot med »ne taborniki«,
  • želimo ustanoviti nove čete na področju bivše sežanske občine in jim pomagati pri rasti in razvoju v samostojna društva,
  • našim članom (dijakom in študentom) želimo omogočiti zadovoljevanje potrebe po počitniškem delu (zaslužku) znotraj društva,
  • doseči želimo dogovor o uporabi alkohola in cigaret, ki bo sprejemljiv za vse člane društva in hkrati ne bo nasprotoval taborniškim načelom.
Pobude, ki so nastale v delovnem procesu smo razvili v zgoraj opisane cilje. Na njih delujejo akcijske skupine, ki so se formirale glede na interese posameznikov. K sodelovanju v posameznih skupinah vabimo tudi ostale člane rodu, ki se nam pri izdelavi vizije niso uspeli pridružiti. Za informacije o posameznih skupinah se prosim obrnite na svoje načelnice in starešino.

V procesu je nastalo še veliko drugih pobud, ki pa v tem trenutku niso dobile toliko pozornosti, kot naštete. K tem se bomo v prihodnosti najbrž še vračali, za enkrat pa spremljajte dogajanje na naši spletki in rodovih listah, saj bo veliko skupin v naslednjih tednih in mesecih predstavilo svoje zamisli in akcijske načrte.

Glede na slišano in videno, se nam za prihodnost društva v naslednjih letih res ni bati. Še enkrat CMOK in hvala vsem vizionarjem. Gremo na delo!
 
Fotogalerija je na voljo tukaj.
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec december