So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
JUN
20
20.6.2015 |   Miha Grgič Jelen
REGIJSKO TEKMOVANJE IZ PRVE POMOČI
Tekom letošnjega leta, je 6 članov RKJ opravilo tečaj prve pomoči za bolničarje. Svoje znanje smo preverjali na regijskem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči v Postojni.
 
 
Tekom letošnjega leta, je 6 članov Roda Kraških J'rt opravilo tečaj prve pomoči za bolničarje in se tako pridružilo ekipam prve pomoči Rdečega Križa Slovenije. V zameno za izobraževanje smo se obvezali, da se bomo udeležili regijskega tekmovanja / preverjanja znanja. Izveli smo nekaj kratkih vaj, saj več čas ni dopuščal, saj je junij res naporen mesec v vseh pogledih.
20. junija zjutraj smo se z izposojeno opremo vkrcali na avtobus, ki nas je skupaj z ekipo iz občine Hrpelje-Kozina odpeljal v Postojno.
Kmalu po prispetju, smo se postavili v zbor, poslušali govore funkcionarjev ter organizatorjev in kaj kmalu smo bili na poti proti prvemu delovišču - lokaciji, kjer se izvede simulacija nesreče.
Tam nas je čakala gozdna nesreča (3 poškodovani gozdarji med delom v gozdu). Na začetku smo bili malce izgubljeni, ampak proti koncu tekmovanja se je naša komunikacija, sproščenost, odzivnost in še kaka druga vrlina precej izboljšala.

Poleg nesreče v gozdu, smo imeli opravka tudi z večjim padcem na kolesarski dirki, zemeljskim plazom, ki je
poškodoval 4 ljudi, poplavami, kjer smo oživljali lutko dojenčka ter ostale utopljence, ter oživljanjem skupine petih ponesrečencev z uporabo AED / defibrilatorja. Ko so vse ekipe opravile z vsemi simulacijami, smo se spet zbrali na izhodišču, pojedli kosilo ter čestitali zmagovalcem in ostalim tekmovalcem. Tekmovanje smo zaključili na 6. mestu od 9, kar ni tako slabo, glede na količino vaje, ter dejstvo da smo se tekmovanja udeležili prvič.
Predvsem pa smo se veliko naučili, ter uživali v delu, tako da se bomo v primeru realne nezgode odzvali veliko boljše kot sicer.

Hkrati se iz srca zahvaljujemo Tini Furlan in Dori Sedmak (Rdeči Križ Sežana), za vse znanje, vaje, trud, čas, energijo in logistiko, s čimer sta nam pomagali!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec december