So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
JUN
2
2.6.2016 |   Ivana Žigon
EN -J- ZA RK SEŽANA
V soboto, 28. maja, se je regijskega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči v Sežani pod okriljem Rdečega križa udeležila tudi taborniška ekipa »RK – J!«.
 
Po uvodnem zboru pri ZGRS smo se bolničarske ekipe skupaj z vodiči odpravile po delovnih točkah in vmesnih počivališčih. Tako smo Polona, Petra, Ivana, Žiga in Ana z vodjo Uršo na čelu reševali življenja: skupina utrujenih beguncev je zapustila vlak, premražen fant je obležal na tirih, Zahida je bila tik pred porodom, otroci so iskali starše in dojenček v naročju panične mame ni dihal. Ponesrečena dijaška zabava je pustila posledice - med pretepom je prišlo do zloma ključnice, hude krvavitve na nogi, udarca v koleno, raztrganine na obrazu, izbitega zoba, opekline prstov, zastrupitve z drogami in nezavesti. Delavce komunale je v parku med delom zajelo neurje, Matjaž je imel v roki zapičen velik tujek, Marku je pnevmotoraks oteževal dihanje, Adam je utrpel opekline zaradi udara elektrike in Andrej je zaradi poškodbe hrbtenice le nemočno spremljal dogajanje. Zaradi prometne nesreče je imel Rok polomljena rebra in krvavitev iz nosu, sladkorna bolnica nam v stanju hipoglikemije ni znala pojasniti dogajanja, Mateja niti po hitrem oživljanju žal ni prišla k zavesti, voznica skuterja pa je utrpela odrgnino komolca in odprt zlom goleni.
 
Kljub omejenemu času in občasni začetniški negotovosti smo bili smo zelo uspešni, saj so (skoraj) vsi poškodovanci preživeli! Po opravljenih vseh nalogah in kosilu je sonce v zaključnem zboru poskrbelo za malo barve še na levem licu (desno je bilo rdeče že od jutra), nas pa čakanje ni razočaralo, saj smo tudi po točkah dosegli zelo dober rezultat. A kot je bilo večkrat rečeno, tu ni poudarek na tekmovalnosti, ampak na druženju: imeli smo se res super in z visoko motivacijo si obljubljamo, da bomo v naslednjem letu –na kar se da izmišljenih primerih! – še bolj pridno obnavljali znanje prve pomoči.
 
Ob tem bi se radi zahvalili Dori Sedmak, sekretarki RKS OZ Sežana, za spodbude, izkušnje, skrbi in vztrajno »rihtanje« naše opreme. Mmm!
 
 
 
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec januar