So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
APR
11
11.4.2011 |   Katarina
PRESTOP 2011
Sežanski taborniki smo se 10. aprila zbrali na travniku v vasici Jeriši, kjer smo preživeli tradicionalno podelitev rutk in znanja, po taborniško »Prestop«.
 
Mesec april je vedno težko pričakovan mesec v taborniških krogih, še posebej med tistimi, ki so za prestop med starostnimi mejami nagrajeni z novimi ruticami. Dan Tabornikov praznujemo 22. aprila, zato prestop vedno izvedemo okoli tega dneva, ki je obenem priložnost, da množično in po taborniško pozdravimo pomlad.

Letos smo prestop izvedli kot dvodnevno akcijo. V soboto popoldne smo se GG-ji dobili pri naši hiški v Sežani in se s pomočjo zemljevida in kompasa peš odpravili proti Jerišem. Kljub soncu in vročini smo pot prehodili izjemno hitro, včasih smo bili še prehitri za naše vodnice. Ob prihodu v Jeriši smo si postregli s pravo taborniško večerjo ob ognju (twist, hrenovke, toast) in se kmalu namestili v senik, kjer smo preživeli noč. Noč pa le ni bila tako dolga, saj smo že zgodaj vstali in pripravili prostor za prihod naših najmlajših članov in naših staršev, ki so imeli pripravljeno »foto orientacijo« do Jerišev. Razdelili smo se po družinah in sicer, MČ-ji so se po svojih najboljših močeh trudili rešiti ugrabljeno kraljično iz Dežele Mavrica, medtem ko so se GG-ji preizkusili v lokostrelstvu. Po končanih dopoldanskih aktivnostih smo se vsi skupaj zbrali na velikem prireditvenem travniku, kjer se je pričel težko pričakovani del dneva! Najstarejšim članom vseh taborniških družin smo po opravljenih preizkusih podelili nove rutice in podeljevali smo tudi znanja in veščine, ki smo jih pridno opravljali med letom. Imeli smo tudi to čast, da je z nami bila obrambna ministrica Ljubica Jelušič, ki nas je pozdravila s spodbudnimi besedami.

Sončno vreme in čudovita lokacija sta zagotovo pripomogli k temu, da smo preživeli izjemen dan, ampak velika udeležba članov in njihovih staršev ter nasmeški na obrazu vseh prisotnih so zagotovo dokaz, da je bil letošnji prestop prava BOMBA!!!
 
Fotogalerija je na voljo tukaj.
 
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec december