So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
OKT
5
5.10.2010 |   Špela
GREMO MI PO SVOJE
Jrtovci smo bili na premieri filma Gremo mi po svoje, ki se je odvrtela 3. oktobra 2010 na 13. festivalu Slovenskega filma v Portorožu.
 
Nekaj posebnega je gledati taborniški film skupaj s taborniki s cele Slovenije. Jrtovci smo se tam znašli malo da ne po naključju, večina jih je uspela karte kupit zjutraj, dva pa sva še popoldan fehtala in lobirala po obalnih rodovih, saj so karte že pred 12. uro pošle. Pa nama je uspelo in 9 članska zasedba je dostojno zastopala najštevilčnejši rod na JPNju na 13. FSFju v Portorožu. Dogodek je bil poseben v več pogledih. V avli smo ob čakanju seveda prav po taborniško mahali in mežikali, objemali tabornike s cele Slovenije, ki jih že dolgo nismo videli, opravljali po dolg in po čez in že dodobra ogreli smejalne mišice, ki smo jih med ogledom filma še kako potrebovali.

Film je z eno besedo zabaven. Super mladinski film, katerega si bom gotovo še kdaj ogledala. Kritični smo ugotavljali, da film mogoče ni najboiljša reklama taborništvu, jaz menim, da je precej realen. Toliko realen, da smo med ogledom v likih prepoznali našega Rajkota, Floro, Žigeta, Miho Škapina… Pa kruljenje v zboru ob dviganju zastave, ki ga mnogi interpretirajo kot himno, pa nerazumevajoč in prestrog starešina tabora, pa mulci, ki morajo probat vsako neumnost, pa super pionirski objekti (pionirci WOW!! ?)…

Pejte si pogledat film, seveda kot pravi taborniki – Z RUTKO!

Špela
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec januar