So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
SEP
6
6.9.2011 |   Špela
VPIS NOVIH ČLANOV
Z novim šolskim letom taborniki medse vabimo nove prijatelje. Vpisujemo predvsem medvedke in čebelice v Sežani in Komnu, letos prvič tudi v Divači. Starostnih omejitev, razen pri mlajših članih, pri nas nimamo, zato v svoje vrste vabimo tudi tebe.
 
Vod je zaključena enota, ki jo sestavlja od šest do osem mlajših članov in vodnik. Delo v manjši skupini omogoča kvalitetno izvajanje programa in osebni pristop pri predajanju veščin in znanja. Zaradi omejenega števila vodnikov, ki so vsi prostovoljci (svoje delo opravljajo brezplačno), vsako leto sprejmemo omejeno število članov. Vsako leto zagotovimo vpis za prvošolce, za starejše pa to največkrat ni mogoče. Če bi se nam res radi pridružili, vas prosimo, da se držite spodnjih datumov.

V Sežani bomo letos vpisali 8 novih medvedkov in čebelic (prvi razred, generacija 2005) in izjemoma tudi tri gozdovnike ali gozdovnice vpisane v šesti razred (generacija 2000), in dva medvedka ali čebelici iz 3. razreda (generacija 2003). Vpis bo potekal pred starim vhodom na Osnovno šolo Srečka Kosovela Sežana.

Murenčke, predšolske otroke letnik 2006, vpisujemo smo v Sežani. Vpis bo potekal v starem vrtcu Sežana (Ulica Jožeta Pahorja 1, Sežana). Prijave sprejema Anja Kristan (vhod C, skupina MUCE), vsak dan do 8.00 zjutraj. Vpis poteka do konca septembra oziroma do zapolnitve mest (8 novih članov).

V Komnu vpisujemo osem novih medvedkov in čebelic (od prvega do četrtega razreda, generacije 2002 – 2004), gozdovnike in gozdovnice (od petega do devetega razreda) pa le, če bo za to dovolj povpraševanja. Vpis bo potekal zadnjo soboto v septembru (24. 9. 2011) v dopoldanskem času, pred Osnovno šolo Antona Šibelja – Stjenka.

Letos bomo prvič izvedli vpis v Divači. V naslednjem letu bomo v Divači ustanovili novo četo, za katero upamo, da bo kmalu prerasla v samostojen rod. Vpisujemo osem medvedkov in čebelic, ki so letos vpisani v tretji ali četrti razred (generaciji 2002 in 2003) in dvanajst gozdovnic in gozdovnikov (od petega do devetega razreda OŠ). Najmlajši vod bo vodila Vesna Marion, učiteljica likovnega pouka na OŠ Divača, ki je tudi najzanesljivejši vir informacij o taborniškem dogajanju v Divači. Vpis bo potekal na roditeljskem sestanku v Divači, v četrtek 15.09.2011 in pozneje po povpraševanju.

Veseli smo tudi vsake nove grče, ki se nam pridruži. Grče smo taborniki, starejši od 28 let, ki v rodu prevzemamo vodilne funkcije (predvsem mlajši) ali pa nudimo pomoč in oporo mlajšim (predvsem starejši). Pomagamo na raznih akcijah, pripravljamo hrano, opravljamo sanitetne naloge in skrbimo za varnost na večjih prireditvah. S svojim delom in vezami zbiramo sredstva za društvo, ki se porabijo za izobraževanje kadrov, nakup opreme in izvajanje programa društva. Smo dobri prijatelji, ki med sabo ne čutijo starostnih razlik. Organiziramo si tudi številna zabavna srečanja in izlete.

Pomoč novih grč bo še posebej dobrodošla v obeh četah, tako Komenski kot Divaški.

Če bi se nam rad pridružil/a in nisi starejša od 99 let, nam piši na rkj.sezana@gmail.com.
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec januar