So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
SEP
10
10.9.2011 |   Janja
MINI TABOR V KOMNU
Prvi vikend v septembru smo taborniki čete Ognjenega ruja Komen organizirali pravo mini taborjenje, na katerem se nas je zbralo 17 taborečih. Taborili smo na taborniški parceli v bližini Komna. Do tega tabora prostor ni bil primerno urejen za naše aktivnosti, zato smo izkoristili dolge in tople septembrske dni in parcelo zelo lepo uredili in se zraven še lepo imeli.
 
Ja, tudi Kwmnci smo imeli taborjenje. Sicer v mini obliki, je bilo zato posebno. V petek, 2. septembra 2011, so se GG-ji čete Ognjenega ruja zbrali pred osnovno šolo Komen. Od tam pa smo se odpravili na krajši sprehod do taborniške parcele, kjer je potekal letošnji Mini tabor. Tam nas je pričakal taborovodja Jaka. Na hitro smo se odžejali in takoj pričeli s postavitvijo tabora. Ko smo uredili spalni del tabora, smo naredili še lepo ognjišče in ogenj. Po odlični večerji in večernem zboru smo v družbi PP-jev in grč (nekateri so nas prišli obiskat iz Sežane) preživeli večer ob ognju in v družbi kitare. Eni so peli, drugi gledali zvezde, tretji se pripravljali za nočno akcijo (beri: kraja zastave). No, slednji so se precej potrudili, da nam ponoči niso privoščili mirnega spanca, ker so tako tekali naokrog.

V soboto so se GG-ji postavili v kožo pionirca. Postavili so stolp in vhod. Ob 10h so se nam pridružili še MČ-ji. Ti so najprej odšli na pohod, kjer so spoznali užitne rastline in nabirali različne plodove, ki so jih našli v naravi. Popoldne pa so si pripravili odličen rmanov in trpotčev namaz, ki ga je bilo dovolj za vse. Ko se je zvečerilo so se gozdovniki in gozdovnice podali na prav posebno orientacijo, tako imenovano »Piflarji in tekači«. Naši medvedki in čebelice pa so preizkusili meje poguma. Vendar so kot pravi taborniki neustrašno šli skozi temačen in strašen gozd. Za nagrado so si vsi spekli hrenovke nad ognjem. Bile so odlične!

Zadnji dan našega tabora so nas za zajtrk pričakale dišeče in okusne palačinke. Luksuz. Obiskal nas je tudi komenski župan g. Danijel Božič.

Na žalost je prišel čas, ko smo morali pospraviti tabor in se odpraviti nazaj. Žive in zdrave so nas pred šolo pričakali starši. Ta vikend je bil krasen začetek novega taborniškega leta.
 
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec december