So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
SEP
23
23.9.2011 |   Petra G.
J'RTE NA VRHU SLOVENIJE!
Ne, nismo premagali nobene ekipe, nobenega drugega roda… če že, smo (nekateri) premagali sami sebe oz. svoje dvome in strahove in osvojili naš najvišji vrh – Triglav (2864 m – jap, to je številka, ki nam je hodila ves čas hoje po glavi).
 
Ker je letošnji september (bil) prav še poletno vroč in ker po par dnevih začnemo pogrešati našo taborniško družbo, je na pobudo Mihe padla odločitev – letos osvojimo Triglav! Tudi če J'rte ne slovimo ravno po svojih pohodniških izkušnjah, kaj šele kakšnih večjih gorniških podvigih, je bil odziv presenetljivo velik in tako smo se v petek, 16.9.2011, zarana dobili v Sežani bolj ali manj opravljeni za planinski podvig.

Čez manj kot 2 uri smo si že zavezovali gojzarje in niti ne več tako zaspani krenili z Rudnega polja na Pokljuki proti naši prvi »postaji« - Vodnikovemu domu. Po prvih klančkih, ki smo jih premagali ob zvokih motorke in jutranjih debatah, smo že imeli možnost uživat v razgledih… no, bolj v megli, ki pa se je razkadila kaj kmalu, ko smo prispeli do »Vodnika«. Po malici in pomoči oskrbnici pri zlaganju drv, smo začeli v praksi preizkušati izraze kot so »si gristi kolena« in »(krvavi) pot potiti«… no, ni nam bilo hudega, le klanci so postali strmejši in sonce pa je začelo močneje greti. Pa zadnji del poti do Kredarice no… celotna ekipa ga je označila za »najmanj simpatičnega« od celotne ture. Kakorkoli, do kosila smo že počivali pred kočo na Kredarici, kjer je svoje izkušnje z nami delil 88-letni planinec, za katerega sumimo, da je s svojimi 195 ali 196 vzponi na Triglav eden rekorderjev v tej kategoriji. Ni nam preostalo drugega, kot da gremo po plezalne pase in čelade in se tudi sami (v veliki večini prvič) povzpnemo na Triglav, ki je bil takrat »le« še približno 300 m nad nami. Ugotovili smo, da nam strmejše stene s klini in »zajlami« bolj ugajajo kot klanci na meliščih in kar hitro smo se »znašli« tudi tam, kjer smo si vsi želeli – na Triglavu/na vrhu Slovenije/nad oblaki/skoraj že v nebesih/… navdušeni in polni ponosa!

Seveda brez obveznega »fotošutinga« in krsta ni šlo – da Ani in Rok ne bi imeli preveč dela s krstom preostalih članov odprave, smo se odločili za »verižno verzijo« krsta okoli Aljaževega stolpa. Sonce se je začelo že počasi spuščati in mi smo mu pridno sledili do Kredarice. Po topli večerji na sploh ne toplem zraku (pravzaprav je že kar zeblo – manj kot 10 stopinj?!?) smo se odločili, da je čas za toplo oz. bolj »vrtičarsko« posteljo. Zjutraj pa dol, po drugi poti, da nam slučajno ne bi bilo dolgčas!

»Sprehodili« smo se pol kroga okoli Triglava do doma Planika, od tam pa spet proti Vodnikovem domu. Na Konjskemu sedlu »presenetljivo« ni bilo konj, pač pa Žigov ovčji fan-club. Tam smo si drznili po planinsko »pografitirat« bližnjo travo in tako za sabo pustili tudi vidni RKJ pečat. Po malici in oskrbi žuljev pri Vodnikovem domu pa skoraj le še spust… tudi ko smo podplate osvobodili iz gojzarjev se je spust (sicer v avtih) nadaljeval do Bohinjskega jezera na zasluženi »tufo u wado«. Po precej poznem kosilu na Bledu je 11-članska odprava ugotovila in sklepčno potrdila, da smo še vedno vsi celi, da nam ni nič manjkalo tudi če smo hodili malo več kot po navadi in da naslednje leto gremo spet. Mogoče ne na Triglav, a zanimivih poti in hribov z lepim razgledom je še veliko…
 
Slike vas čakajo v naši fotogaleriji.
 
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec december