So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
OKT
17
17.10.2011 |   Ana J
POSVET 2011
Rodov posvet je priložnost, ko se pogovorimo o preteklem letu, ga ovrednotimo in poskušamo ugotoviti, zakaj smo ene stvari delali tako dobro, ostalih pa ne. Pogovarjamo se tudi o prihajajočem letu in idejno snujemo nove akcije. Letos smo se na posvet odpravili v komenske kraje.
 
V soboto (8.10.2011) smo se v naši hišici dobili ob 9h, ob 9.30h in se odpravili na pot. Letošnji cilj je bila stara šola v Brestovici pri Komnu. Na poti do cilja smo imeli dve postojanki – ustavili smo se v Tomaju in Komnu. Med potjo smo namreč vrednotili 3 najboljše akcije, ki so nas zaznamovale v lanskem šolskem letu; o njih smo se pogovarjali na vmesnih postajah.

Okrog 11h smo prispeli v Brestovico (tam so že bili člani naše komenske čete, ki so se v stari šoli dobili malo prej, da bi se pogovorili o odnosih med vodstvom čete in njenem delovanju v preteklem letu. Do kosila smo imeli še nekaj časa, zato smo se medtem pogovarjali o šolskem letu, ki že teče, in o tem, koliko je vsak posameznik pripravljen prispevati k tabornikom.

Po kosilu je sledila pavza, ob 14h pa smo nadaljevali s programom. Vreme nam je bilo naklonjeno in zato smo popoldne izkoristili in program nadaljevali zunaj. Delali smo se po različnih skupinah, v katerih smo pripravljali program za šolsko leto 2011/12. Člani komenske čete so bili skupaj, vodniki MČ družine so bili posebej, ravno tako vodniki GG družine. PP ji so delali načrt akcij za svojo starostno vejo, na koncu pa so se zbrale še grče, ki so tudi oblikovale akcije samo za njih (pogovarjale so se tudi o možnostih organiziranja družinskega tabora.
Ko smo zaključili je sledila večerja, po večerji pa smo predstavili koledar 2011/12 z akcijami, ki jih nameravamo izpeljati za otroke in starejše. Sledil je sproščen, prost večer ob kitari, vendar tokrat brez ognja. :)

V nedeljo smo vstali že ob 8h zjutraj in po zajtrku začeli pospravljati in čistiti staro šolo. Hitro smo zaključili in sledilo je samo še vrednotenje prejšnjega dneva.
Brestoviškim skrbnikom stare šole se lepo zahvaljujemo za gostoljubje! Mislim, da smo v soboto bili kar produktivni. Trudili se bomo, da bo letošnji program izpeljan tako, kot smo ga načrtovali. :)

In kaj smo načrtovali?

Akcije za MČ-je: Lisičkarjada v oktobru, taborajanje v decembru, nova akcija Marjetice v marcu, prestop v aprilu, maja in junija sledi mnogoboj, julija pa taborjenje.

Akcije za GG-je: Žjgn konec oktobra, orientacijsko tekmovanje KOTA čete ognjenega ruja Komen, zimovanje konec decembra, pustovanje v februarju, misija v marcu, prestop v aprilu, maja in junija sledi mnogoboj, julija pa taborjenje.

In za vse starejše: Krvodajalska akcija, kostanjčkanje, 'piflarji in tekači', bivak, plezanje, pustovanje, smučanje, izlet v hribe, prestop in taborjenje.

Vse ostalo pa naj za enkrat ostane skrivnost! :)
 
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec januar