So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
OKT
19
19.10.2011 |   Urša M.
ČASTLI SMO ½ LITRA
V tednu med 10. in 14. oktobrom je potekal študentski krvodajalski teden z naslovom Častim pol litra, katerega smo se udeležili tudi RR-ji.
 
V sredo, 12. oktobra se nas je 9 pogumnih RR-jev podalo na krvodajalsko akcijo. Nekateri prvič, drugi že izkušeni, spet tretji malce prestrašeni, vsi pa v pričakovanju in navdušeni nad tem, da bomo darovali kri in s tem mogoče nekomu rešili življenje. Da pa ne bi bilo vse tako preprosto, smo morali pred samim odvzemom krvi skozi 3 preizkušnje, ki so malce okrnile naše vrste. Pri merjenju hemoglobina je pri prvi preizkušnji odpadla ena izmed pogumnih deklet, pri preverjanju tlaka, sta odpadli še dve, na zadnje nas je zaradi »šmrkajočega« nosu zapustila še četrta borka. Tako nas je ostalo pet primernih darovalcev krvi. Sledilo je še mučno čakanje na oblazinjen stolček in iglo in po skoraj eni uri smo bili vsi lažji za pol litra, no skoraj vsi :).
 
Po sendviču, jogurtu in čajčku smo vsi nasmejani in okiteni s krvodajalskimi značkami odromali domov. Tisti, ki jim ni uspelo priti do krvodajalskega stolčka pa že kujejo načrte da se udeležijo naslednje akcije. Kdo ve, mogoče bo skupinsko darovanje krvi RR-jev postala tradicija :).
 
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec december