So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
OKT
16
16.10.2010 |   Petra
MOČNE UKANE
V oktobru se je v Medvodah odvijalo še eno nepozabno taborniško tekmovanje na temo risank prejšnjega tisočletja. Tekmovalci smo se lahko preizkusili tako v zabavnih igrah, kot v pravi nočni orientaciji, kasneje pa tudi v petju taborniških pesmi ob spremljavi kitare.
 
Bila je mrzla oktobrska sobota, ko si je skupinica sežanskih tabornikov nadela nahrbtnike in se z vlakom odpeljala v Medvode. Tam je, kot že vrsto let zapored, potekalo taborniško tekmovanje Močne ukane, ki je bilo tudi letos tematsko obarvano.
 
Po uspešni namestitvi v telovadnici Osnovne šole Preska ter odlični malici, se nam je pridružil še drugi del sežanske mafije, ki je z majhno zamudo na kraj dogodka prispel v avtomobilih. Ko so se v Medvodah končno zbrale vse štiri RKJ ekipe, smo se lahko predali zabavnim nalogam na temo risank prejšnjega tisočletja, kjer je bila na preizkušnji naša iznajdljivost ter timski duh. Sledila je dolga in naporna nočna orientacija.
 
Udeleženci smo se morali kar precej namučiti, da smo poiskali vse dobro skrite kontrolne točke, na katerih smo razkrivali svoje pevske sposobnosti, znanje prve pomoči, vozlov, zgodovine taborništva… Na preizkušnji pa je bila tudi naša kondicija in volja, saj nas je proga vodila čez večje in manjše vzpetine, neskončne ceste in okoliške vasi. Seveda pa dobrega vzdušja na progi in po uspešno opravljeni orientaciji ni manjkalo.
 
V telovadnici polni tabornikov iz cele Slovenije so še dolgo v noč odmevali zvoki kitare ter neskončni pogovori, najbolj vztrajni pa so prijateljstva sklepali kar do jutra. RKJ-jevci smo na tekmovanju dosegli odlične rezultate, tako v GG in PP, kor v RR ter grče kategoriji.

5ra
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec januar