So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
NOV
27
27.11.2011 |   Urša Terčon
KOTA 2011
V soboto, 19.11., in nedeljo, 20.11.2011, se je na Krasu, natančneje v Škrbini pri Komnu, odvijala že 2. komenska KOTA-Kraško orientacijska taborniška avantura, na temo prve svetovne vojne. Organizirali smo jo Četa ognjenega ruja iz Komna Rodu Kraških j´rt, glavni organizator pa je bil načelnik Čete, Jaka Peric.
 
V soboto, 19.11.2011, smo se med 16. in 17. uro pred staro šolo v Škrbini zbrali vsi tekmovalci, saj so v tem času zbirali prijave ekip, ki jih je bilo 13, od tega 8 GG in 5 PP-ekip. Po prijavah je sledila slastna večerja, ki so jo pripravili Magda in Robert Peric ter Pavel Vrabec, brez katerih bi bili cel vikend lačni. Okrog 20h so se pričele prve naloge. PP-ji smo najprej premagovali bojno polje, medtem ko so GG-ji opravljali skavt kviz, potem pa smo si naloge zamenjali. Po opravljenih nalogah smo lahko šli spat, ampak spanec ni trajal veliko časa, saj so nas že okrog 24h prišli zbudit in smo morali tako GG-ji kot PP-ji vstati in oditi ven. GG-ji so si morali zakuriti ogenj in si skuhati ali speči jajca. Poleg 10-ih jajc so zraven dobili tudi papriko, peteršilj, sir, salamo, posodo ter kuhalnico, in pripravit so si morali zgodnji zajtrk, saj so se po nalogi odpravili na nočno orientacijo.

Prva skupina je odšla že okrog 2.30 zjutraj. Ko so GG-ji pospravili za seboj, smo morali isto nalogo opraviti tudi PP-ji, ki smo izkoristili ogenj in se z njim greli do odhoda, saj je bilo ponoči zelo mrzlo. Prve PP ekipe so se na pot odpravile ob 3.35 uri. Pot je bila dolga 15km, vmes pa je bilo še 8 kontrolnih točk, kjer so nas čakale zanimive naloge. Tekmovalci so po prihodu seveda lahko šli spat, ko pa so vstali, jih je že čakal zajtrk, ki so ga pripravile komenske grče. Okrog 10h se je začelo pospravljati okolico in notranjost šole, ob 11h pa je sledila razglasitev zmagovalnih ekip. Prvo mesto pri GG-jih so zasedli Črni lok, pri PP-jih pa Scuola bostica. Za nagrado smo dobili naglavne lučke, kipec ter priznanje. Po podelitvah smo dokončali svoja dela in se vsi utrujeni odpravili domov.

Velika zahvala gre vsem komenskim grčam in sežanskim PP-jem in RR-jem, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi 2. komenske KOTE, starešini Ireni Terčon, kuharjem Pavlu Vrabcu ter Magdi in Robertu Peric, ter seveda načelniku in organizatorju Jaki Peric, brez katerega KOTE ne bi bilo. Jaka je KOTO zaključil s temi besedami : »Upam, da se vidimo tudi drugo leto na KOTI 2012, ki bo še boljša, še težja in še bolj zabavna!«. Komaj čakamo!
 
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec januar