So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
DEC
16
16.12.2011 |   Urša Može
LA VITA RUBATA (FILM Z GLOBLJO VSEBINO)
V soboto 10. decembra smo se v taborniški hišici zbrali PP-ji in RR-ji in si skupaj ogledali film La vita rubata. Srečanje smo posvetili obletnici smrti (12. december) Grazille Campagna.
 
Avgusta smo udeleženci Misije Sicilije spoznali Piera Campagno. Piero je z nami delil zgodbo o smrti sestre Grazelle, ki je, stara komaj 17 let, 12. decembra 1995 postala žrtev sicilijanske mafije. To je zgodba o njegovem trudu in trudu njegove družine, da bi bili Graziellini morilci kaznovani.

Graziella je bila umorjena, ker je bila nehote priča informaciji o lažni identiteti enega izmed mafijcev. Njen brat Pietro, policaj, se je veliko let boril s podkupljenim policijskim in sodnim sistemom, da bi dosegel obsodbo Graziellinih morilcev.

Piero se je boril ne samo za Graziello, ampak tudi za številne podobne primere izginotij in smrti na Sicijiji, ki so povezani z mafijo. Veliko teh primerov ni bilo nikoli rešenih.

Tako film, kot tudi naše srečanje je posvečeno spominu na Graziello in številne žrtve mafije in ozaveščanje širše javnosti o korupciji v policiji in sodstvu, ki je še vedno močno prisotna v južni Italiji.

Film La vita rubata (http://www.imdb.com/title/tt1079453/) nas je spomnil, na Piera, ki je svojo žalostno zgodbo delil z nami. Spomnil nas je,da je mafija realnost in ne le fikcija iz Holliwoodskih filmov.

Več o Graziellini zgodbi si lahko preberete na:
http://biografieonline.it/biografia.htm?BioID=1621&biografia=Graziella+Campagna
http://it.wikipedia.org/wiki/Graziella_Campagna
 
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec januar