So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
JAN
19
19.1.2012 |   Breda Može
ZAKORAKALI SMO V NOVO LETO
Grče našega rodu smo za leto 2012 obljubile 12 pohodov po našem lepem krasu, na katerih se bomo družili, spoznavali neznane kotičke pred domačim pragom in zraven še nekaj dobrega storili za svoje zdravje. Prvi pohod je že za nami.
 
V nedeljo 15. januarja se nas je dvajset zagrizenih pohodnikov zbralo pri Zadružnem domu v Štorjah. Topel čaj in kava sta nas pogrela in podali smo se v sončno, toda mrzlo jutro. Pohod je potekal po urejeni pohodni poti čez hrib Sopado v Brestovico pri Povirju. Ob poti smo si ogledali vhod v jamo Petnjak, udrtino, globoko 70 metrov z velikim spodmolom in jamo s kapniki. Po pripovedovanju je Petnjak nudil zavetišče prebivalcem Brestovice ob turških vpadih in pred križarji. Pozimi in ob hujših vremenskih neprilikah so tja prignali tudi živino.

Šli smo mimo kala Globočaj, ki se nahaja v plitvi dolini pod vasjo Brestovica. Globočaj je največje mokrišče oz. kal na Krasu (100 x 50 m), ki je zaščiten z občinskim odlokom kot naravna znamenitost.
V Brestovici sta nam Danica in Pino Stojkovič pokazala etnološki hišni muzej, z lepo urejeno zbirko predmetov domače materialne in kulturne dediščine. Pred muzejem pa sta nas pričakali tabornici s toplim čajem, kavo in sladico.

Iz Brestovice smo se vračali v Štorje že pošteno lačni in kuharji nas niso razočarali. Postregli so nam golaž in odlične taborniške kruhove cmoke.
Preživeli smo čudovit dan. Bili smo prijetno utrujeni in zadovoljni, da smo si vzeli čas zase in za prijatelje.

Na pot se bomo ponovno podali 12. februarja. Potepali se bomo po Komenskem krasu. Pohodi so namenjeni našim članom, njihovim staršem in vsem ostalim občanom, ki bi radi v dobri družbi preživeli dopoldan in storili nekaj za svoje zdravje.

Več o naslednjem pohodu boste izvedeli v naslednjih dneh na naši spletni strani ali na oglasni deski na steni taborniške hiške. Informacije o pohodih dobite tudi v poslovalnici Ideja turizem v Sežani.


Z naravo k boljšemu človeku.
 
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec januar