So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
FEB
8
8.2.2012 |   Ana Jelušič in Mojca Volk
10. OBČNI ZBOR
V petek 3. februarja 2012 je potekal naš že 10. občni zbor. Občni zbor je najvišji organ rodu, ki se sestane enkrat letno in pregleda delo rodu v preteklem letu ter izvoli nove ali ponovno potrdi stare člane rodove uprave. Pravico do glasovanja imajo vsi člani društva starejši od 12 let, za mlajše pa lahko glasujejo njihovi starši. In kaj se je letos povedalo na občnem zboru?
 
Načelnica Ana Jelušič je tako povzela delo rodu v preteklem letu:
»V naslednjih vrsticah vam statično predstavljam program, ki smo ga izvedli v letu 2011. V novem letu je bila prva izvedena akcija GRČE NA DRČE. Druga je bilo zelo uspešno PUSTOVANJE, ki smo ga izvedli za GGje v MC Podlagi. V marcu smo izvedli VIZIJO, kjer se je delalo načrte za prihodnost našega rodu. Aprila je sledil PRESTOP v Jerišah, kjer je taborniško prisego sprejelo kar 56 tabornikov (novih članov ter članov, ki so prestopili v drugo starostno vejo). Junija je sledil PODROČNI MNOGOBOJ, ki smo ga organizirali v Sežani, katerega se je udeležilo 26 MČ in 15 GG ekip iz JPN območja.

In že je bil tukaj julij in z njim redno letno rodovo TABORJENJE. Taborili smo kamor lani in predlani – v Geršičih pri Metliki. Našega taborjenja se je letos udeležilo 30 MČjev, 46 GGjev in 41 starejših, ki so skrbeli, da so stvari gladko tekle. Skupaj torej rekordnih 117 taborečih. Čez vikend, ko so nas obiskali nekateri starši, pa nas je bilo 149. V avgustu se nas je 17 PPjev in RRjev odpravilo na obisk k našim prijateljem skavtom na Sicilijo. Konec poletja pa smo na JPN vodniškem tečaju pridobili 7 novih vodnikov. Konec avgusta smo izpeljali še en nadvse zanimiv PROPAGANDNI TABOR.

V začetku septembra se je naš rod iz območja Sežane in Komna razširil še na območje Divače. Vodnice, ki so sedaj v Divači, smo na odgovorno funkcijo pripravljali že na našem taborjenju v gozdni šoli. Četa črnega bora Divača tako šteje 25 članov. Po vpisu novih članov, ki je sledil septembra naš rod danes šteje 244 članov.

Jesen smo nadaljevali z letnim POSVETOM, ki se je letos odvijal v Brestovici pri Komnu. In že je bil tu december in z njim LUČKA MIRU, DARILNICA in praznično vzdušje. Žal pa nam letos zaradi premajhnega števila prijavljenih ni uspelo izvesti zimovanja.

Kako pa bo potekalo leto 2012? Januar je že mimo in vsi smo ga več ali manj preživeli mirno. Samo grče so malo bolj migale, saj resno držijo obljubo in vsak mesec organizirajo pohode za grče in seveda tudi za starše naših tabornikov. Marca, aprila in maja sledijo že utečene akcije kot so prestop, mnogoboj in ostale akcije MČ in GG družin. Seveda pa bomo še vedno sodelovali tudi na kraških maratonih in kolesarjenjih – eni kot udeleženci tekaških maratonov, drugi pa samo kot 'cestni reditelji'. In potem pride julij in z njim težko pričakovano letno taborjenje. Tudi letos bomo taborili na jasi v Geršičih pri Metliki, od 8. do 18. julija 2012. In mogoče se nam letos na taboru pridružijo še naši prijatelji skavti iz Sicilije.

Tudi septembra, oktobra, novembra in decembra bomo izvedli že ustaljene akcije kot so Lisičkarjada, Žjgn, Lučka miru in prepričana sem, da bomo letošnje leto vendarle uspeli zaključiti z zabavnim ZIMOVANJEM.

Rada bi pohvalila vse, vodnike in vodnice, načelnike in načelnice in našo starešino, ker tako pridno pomagate in skupaj delate naš najboljši rod. Res sem vesela, da imamo tako super ekipo! Hvala tudi vsem ostalim (tu mislim naše ostale PPje, RRje, grče in starše), ki priskočite na pomoč kadarkoli lahko, ko je to potrebno ali pa ko se sami odločite, da bi bil že čas, da se kaj naredi. Upam, da nam bo šlo še naprej vsaj tako dobro, če ne še boljše!«

Za konec se pridružujem mnenju Ane v zadnjem odstavku in nam vsem želim še eno uspešno in izzivov polno taborniško leto!
 
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec december