So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
APR
1
1.4.2012 |   Mojca
PA JE SEŽANA Z OKOLICO SPET MALO ČISTEJŠA!
Taborniki smo v sodelovanju z Mladinskim centrom Podlaga, društvom upokojencev Sežana, društvom Pomoč in zavodom Lajf, na lepo sončno sobotno dopoldne zavihali rokave, si nadeli rokavice, se pošpricali proti klopom in se lotili smeti.
 
Kljub temu, da smo sprva morali malo pobrskati za kakšnim primernim zalogajem smeti, se je na koncu dneva izkazalo, da je žal podobnih kotičkov in lokacij še veliko.

Razdelili smo se v dve skupini; eni malo starejši, so čistili bližnji gozdiček pri Domu upokojencev, natančneje dolinico pod fitnesom v naravi. Našli so marsikaj, kar zagotovo ne spada v naravo. Druga skupina, kjer so bili čistilci malo mlajši, se je podala na pohod proti Centru za ravnanje z odpadki pri Vrhovljah. Tam nas je pričakal strašljiv pogled na zaradi zimske močne burje zapackano naravo. Bili smo zelo pridni in nabrali na kupe plastičnih odpadkov.

Dan smo zaključili z dobrim delom in dobro lekcijo, da odpadki v naravi ostanejo še dolgo potem, ko jih odvržemo (s tem narave čisto nič ne polepšamo, tudi če so vrečke na drevesih pisanih barv) in da je še vedno premalo vtisnjeno v zavest ljudi, da se smeti preprosto ne meče v naravo!
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec januar