So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
MAJ
1
1.5.2012 |   Špela
KRES NA KOKOŠI
Taborniki smo se s kresom na Kokoši pridružili številnim po Sloveniji, ki so na predvečer prvega maja z ognjem pozdravili prihajajoče tople dni. Kresa se je udeležilo skoraj 200 ljudi, predvsem članov našega rodu in njihovih staršev. Najbolj pogumni so se pod Kokoš odpravili kar peš iz Sežane, predvsem mlajši z družinami pa so se nam pridružili ob vznožju hriba.
 
Grče našega rodu (to so člani starejši od 27 let) smo za leto 2012 obljubile 12 pohodov po našem lepem krasu, na katerih se bomo družili, spoznavali neznane kotičke pred domačim pragom in zraven še kaj dobrega storili za svoje zdravje. Eden od teh je bil tudi prvomajski pohod na Kokoš s kresom.

Ker smo taborniki, ni v naši navadi, da bi kurjavo kar zmetali na kup, sploh ob kaki posebni priložnosti, kot je tudi predvečer prvega maja. Postavili smo čedno pagodo, ki smo jo prižgali ob petju ritualne pesmi »Tam ob ognju našem« nato pa ob prepevanju ob kitarah in harmoniki opazovali živahne zublje in ognjemete, ki nastanejo zaradi smole in iglic.
 
Seveda je večkrat zadonela tudi »Vstala Primorska«, kot se za zborovanje na tem koncu spodobi.
Kres z nočnim pohodom bomo organizirali tudi naslednje leto, saj so bili odzivi vseh udeležencev zelo pohvalni in vzpodbudni. Upamo, da bomo naslednje leto privabili še več občanov, ki niso naši člani in tako ponudili zdravo zabavo čim širši množici. Naslednji pohod pripravljamo že 20. maja. Pridružite se nam!
 
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec januar