So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
MAJ
18
18.5.2012 |   RKJ
PRESTOP 2012
Taborniki vsako leto 22. aprila praznujemo dan Zemlje in taborništva. Takrat izvedemo Jrte rodov letni prestop. Letos smo ta dogodek praznovali dan prej, torej 21. aprila 2012, saj smo aktivnosti povezali z akcijo Slovenske Filantropije 'Dan za spremembe'. Ta je bila letos na temo premagovanja osamljenosti.
 
Ob dnevu za spremembe in našem prestopu smo tako za tabornike in druge obiskovalce pripravili kratko in zabavno ugankarsko orientacijo po Sežani z naslovom 'Stkni štekr', kjer se udeleženci niso smeli posluževati pomoči interneta ali računalnika, da so poiskali nekatere rešitve. Seveda so bile uganke in pot za medvedke in čebelice nekoliko lažje, gozdovniki in gozdovnice ter starejši pa so morali kar napeti možgane.
 
Pripravljeno smo imeli tudi kratko foto-orientacijo, katere so se udeležili predvsem nekateri starši naših najmlajših. Po zaključku zabavnega dela je s pričetkom ob 12h, sledil še uradni del, kjer so vse starostne veje medse sprejele nove člane, ki so prvič postali taborniki ali tiste, ki so k njim prestopili iz mlajše družine. Seveda so za nove rutke morali pokazati tudi nekaj znanja z različnimi kratkimi nalogami, ki so jih izrekli načelniki posameznih družin.
 
Ko so vsi prejeli rutke je ves zbor znova ponovil taborniško prisego. Sledilo je še podeljevanje znanj in veščin, po zboru pa smo se vsi posladkali z odličnimi supami, ki so nam jih pripravile naše grče. Dan je bil zelo lep, saj nam je bilo tudi vreme naklonjeno. Tako smo sedaj bogatejši za 10 murenčkov, kar 34 medvedkov in čebelic, 28 gozdovnikov in gozdovnic, 13 popotnikov in popotnic, 4 raziskovalce in raziskovalke ter 4 grče.
 
Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec december