So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
JUN
6
6.6.2012 |   Vesna Marion
JUNIJSKI POHOD PO VODNI UČNI POTI
V nedeljo, 17. 6. 2012 vas Divačani vabimo na pohod po Vodni učni poti od Divače do Dan pri Divači in nazaj, po kateri nas bo vodila in nam kaj zanimivega povedala Mirjam Trampuž. Ob vrnitvi v Divačo si bomo ogledali še Divaško jamo (ogled jame 6€, če nas bo 10 stane 5€/osebo).
 
Po poti vam bo prav prišla hrana iz nahrbtnika, ob povratku pa bomo mogoče kaj malega pripravili in pojedli v šolskem vrtu (predlagam, da, ko se zjutraj zberemo, se dogovorimo za pice v Etni).

Startali bi ob 9. uri izpred divaške šole. Hoje je za približno tri ure. Eno uro pa potrebujemo za ogled jame, kot lahko preberete v spodnjem opisu. Prijave zbiram na mail vesncka@gmail.com do četrtka, 14. junija.
 
Upam, da se vidimo v čim večjem številu!

Z naravo k boljšemu človeku!

DIVAŠKA JAMA
Divaška jama je dolga 700 m, 500 m pa je urejenih za turistični ogled. Pri ogledu se spustimo do globine 50 m. V jami se obiskovalci srečajo z izrednim kapniškim bogastvom Divaškega Krasa. V njej najdemo razne stalagmite, sigaste kope, ciprese, številne zavese in sveče. Največje bogastvo jame pa je Zakladnica z mnogimi belo-rdečimi zavesami ter helektitnimi izrastki in velikimi kristali.V jamo vas bodo v soju baterijskih svetilk popeljali izkušeni vodniki. Obisk traja približno eno uro.
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec december