So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
OKT
2
2.10.2012 |   Urša Može
MED ISKRENIMI LJUDMI VOL. 2
Tudi letos smo taborniki obiskali Varstveno delavni center Koper, enoto v Sežani. Nekaj navdušenim RR-jem, ki so Varstveno delavni center obiskali že lani, so se pridružili še PP-ji. Naš cilj je bil, da uporabnikom in zaposlenim predstavimo taborništvo, tako da tudi oni za nekaj uric postanejo taborniki.
 
Pobudo za ponovni obisk Varstveno delavnega centra je dala Katarina, z idejo da uporabnikom predstavimo taborništvo in se skupaj preizkusimo v nekaterih taborniških dejavnostih. Tako se nas je 9 PP-jev in RR-jev v četrtek, 30. avgusta oborožilo s šotorom, kitaro, različnimi taborniškimiruticami in številnimi slikami iz taborjenja ter se odpravilo do Varstveno delavnega centra. Že na vratih so nas pozdravili znani obrazi. Tokrat nismo bili tako negotovi in sramežljivi kot lani. Nekateri uporabniki so navdušeno pozdravili RR-je, ki so se jih spomnili iz prejšnjega obiska, nove obraze pa so prav tako z veseljem sprejeli.

Na začetku smo na kratko povedali kdo taborniki smo in kaj počnemo, čemu služijo rutice in kaj je kroj. Sledilo je gledanje slik, med katerimi so uporabniki izbrali najlepše ternaredili majhno razstavo. Nasmejani in z ruticami okrog vratu smo vsi skupaj zapeli nekajtaborniških in manj taborniških pesmi, najbolj pogumni so tudi zaplesali. Sledilo je postavljanje šotora in slikanje v njem. Naučili smo se narediti še nekaj vozlov in že je bil čas za kosilo in z njim tudi naše slovo, z obljubo da kmalu spet pridemo.

Obisk Varstveno delavnega centra nas je pustil polne vtisov, novih spoznanj in poznanstev. Se vidimo naslednjič!
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec december