So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
JAN
8
8.1.2013 |   Nastja
RKJ ZIMOVANJE 2012 »HOW TO BE ŠPIJA?«
Letošnje zimovanje Rodu Kraških j'rt Sežana se je odvijalo od srede (26.12.2012) do petka (28.12.2012), v lovski koči LD Štanjel med Kobjeglavo in Štanjelom. Zimovalo je 25 tabornikov, od katerih je bilo 10 GG-jev.
 
GG-ji so se v sredo zjutraj zbrali pred OMV bencinsko črpalko v Štanjelu in se nato do koče odpravili s krajšo orientacijo. PP-ji smo se spremenili v tajne agente in smo na tajni agenciji (koči) pričakali 10 GG-jev oziroma vajencev, ki so najprej dobili nove črne rutke in kartice s svojo šifro vajenca.

Sledilo je krajše predavanje iz Morsejeve abecede nato smo lakoto potešili z odlično pašto. En »J« za kuharje.
Po počitku so GG-ji prek igre spoznali prvo pomoč. Reševali so poškodovane agente. Zvečer so se preizkusili še v strateški igri. Pripravili smo se za spanje in kmalu, utrujeni od pestrega dneva, zaspali.

Naslednji dan smo se zbudili zgodaj zjutraj in imeli jutranjo telovadbo. Po zajtrku, je vsak agent vajenca odpeljal na poseben kraj kjer ga je zaslišal - povprašal ga je po raznih podatkih kot so ime, priimek, šifra, vzel mu prstne odtise in DNK, ter ga slikal S temi podatki smo vsakemu vajencu ustvarili svoj profil.

Zvečer so se preizkusili v orientaciji. Na zadnji točki so naše vajence zaustavili agentje ki so jih zaslišali. Po večerji so naši utrujeni vajenci trdno in hitro zaspali, med tem ko smo se PP-ji (agentje) napravljali za nočno budnico, ker nas je agent 044 izdal. S sireno smo jih prebudili začeli razbijati z lonci, da so bili vsi takoj pokonci in šli na lov za izdajalcem.

Zadnji dan našega zimovanja je bil namenjen čiščenju koče in pospravljanju za odhod proti OMV v Štanjel, kjer so GG-je čakali starši za odhod domov. Pred odhodom so bili naši vajenci sprejeti v tajne agente, ko so prejeli svoj PROFIL.

Vsi veseli, ker nam je po enoletnem premoru uspelo izpeljati zimovanje, smo se odpravili domov, pričakujoči novih taborniških dogodivščin. :)
 
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec januar