So ti všeč nove majčke?
Odlične so! Noro dobra ideja!
Niso slabe. Takoj jo grem nabavit.
No ja... Jo grem naročit, ker je pač to naša nova majčka.
Juck! Ni šans da to oblečem.
Blog Taborjenje 2013
Blog Taborjenje 2012
Blog Taborjenje 2011
Blog Taborjenje 2010
Misija Sicilija 2011
Fotogalerija 2010
Obvestila za starše
APR
29
29.4.2013 |   Ana J.
PRESTOP 2013
Končno smo dočakali pomlad, natančneje 21. april, ko je tudi RKJ praznoval (sicer predčasno) dan Zemlje in dan tabornikov, hkrati pa lep sončen dan izkoristil za kratko potepanje v okolici Orleka.
 
Prestop je najbolj pričakovan med taborniki, ki so prešli v višje starostne družine in tako prejeli nove rutice, in med tistimi, ki so se preteklo leto izkazali in tako dobili našitke za nove veščine ali značke za pokazano znanje.

Bodoči popotniki in popotnice so imeli najdaljši prestop. Zbrali so se že v soboto zvečer v taborniški hišici, kjer so dobili navodila za krajšo nočno orientacijo. Kompas in zemljevid sta jih pripeljala na jaso v Orleku, ki je v lasti g.Stojana Husuja. Po opravljenih drugih nalogah so se odpravili spat in pridno pričakali nas, vse ostale tabornike, ki smo se jim na jasi pridružili v nedeljo okrog 9h zjutraj. Z g. Stojanom smo bili dogovorjeni, da nas popelje na krajši poučni pohod, katerega smo se udeležili vsi; najmlajši murni, MČ-ji, starejši GG-ji in PP-ji, še starejši RR-ji in grče ter starši naših tabornikov. Tako smo vstopili v kraško jamo, za katero se ve vsaj 80 let in ki nam je razkrila mogočne kapnike, nato pa smo se odpravili še do bližnje vrtače.

Ob 11h smo že bili nazaj na štartnem mestu. Programska skupina in vodniki so pripravili kratko športno igro za MČ-je in GG-je, ob 11.30h pa se je začel še uradni del prestopa. Najprej smo podelili nove rutice našim novim članom in članom, ki so prestopili v višjo starostno skupino. Vsi so si prej še morali zaslužiti rutice, tako, da so na kratko pokazali kaj znajo. PP-ji so si rutice zaslužili že z nočno orientacijo, RR-ji pa so dobili posebno nalogo – medtem, ko smo bili ostali na pohodu, so se morali obleči od glave do peta v oranžna oblačila, ki niso smela biti v njihovi lasti. Naloga jim je odlično uspela in tako smo medse sprejeli 8 murenčkov, 16 medvedkov in čebelic, 31 gozdovnikov in gozdovnic, 18 popotnikov in popotnic in 7 raziskovalcev in raziskovalk. Tako je, število aktivnih članov v našemu rodu se hitro bliža številki 250.

Po skupni taborniški prisegi smo zasluženim podelili še veščine in znanja. Po zaključku smo si postregli s toplim čajem in se nasmejani in v spremstvu dobre družbe in toplega sončka odpravili domov.

Še enkrat se iskreno zahvaljujemo g. Stojanu za prijaznost in gostoljubje ter staršem naših otrok za tako veliko udeležbo! Zaradi vas so naša srečanja še bolj prijetna in zabavna!
 
Nazaj na prejšnjo stran
Zveza tabornikov Slovenija
Nacionalna skavtska organizacijaZveza tabornikov Slovenija
Občina Sežana
Facebook
Spletni taborniški servis
Mesec januar